Starterslening.info

Aankoopbegeleiding

Kijken is begrijpen - Klik op de afbeelding voor onze uitleg in woord en beeld.

In deze video:

 • Zeven tips bij het kopen van een woning.
 • Keuze voor bestaande bouw of nieuwbouw?
 • Bekijk en vergelijk meerdere woningen.
 • Laat je door erkende specialisten begeleiden.

All Inclusive Aankoopbegeleiding

Laat je begeleiden bij de aankoop van je eerste woning door onze Erkend StartersCoach. Maak de eerste grootste aankoop in jouw leven tot een succes door direct de juiste keuze te maken. Ontvang onze All Inclusive Aankoopbegeleiding en bespaar al snel duizenden euro's op de aankoop van jouw eerste woning.

Stappenplan

Volg hier jouw stappenplan voor aankoopbegeleiding

Stap 1 - Hypotheekoriëntatie

Voordat je op zoek gaat naar jouw 1ste eigen koopwoning, zul je allereerst moeten weten hoeveel je maximaal verantwoord kunt lenen. Wat is haalbaar en zijn de woonlasten ook voor jou betaalbaar?

Bereken zelf indicatief hoeveel je kunt lenen

Maximale Startershypotheek Maximale Starterslening
Hypotheek Analyse Rapport

De Erkend StartersCoach stelt voor jou een persoonlijk Hypotheek Analyse Rapport op waarin de volgende zaken voor jou zijn opgenomen:

 • Oriëntatie - Wat zijn jouw uitgangspunten?;
 • Haalbaarheid - Wat kun je maximaal verantwoord lenen?;
 • SubsidieCheck - Toets Starterslening en overige voorzieningen;
 • Aankoopbegeleiding - Wat kunnen wij voor jou hierin betekenen?;
 • Advies - Inzicht in jouw financiële situatie gedurende meerdere levensfasen;
 • Hypotheekrente - Overzicht van de mogelijkheden;
 • Aflossen - Verplicht volledig aflossen van jouw hypotheek;
 • Betaalbaarheid - Wat wil je maximaal verantwoord lenen?;
 • Duurzaamheid - Energiezuinigheid van de woning en energiebesparende voorzieningen;
 • Nazorg - Waarom is Periodiek Financieel Onderhoud voor jou belangrijk?

Neem contact met ons op en wij stellen ook voor jou vast of je in aanmerking komt voor een Starterslening van de gemeente en of er nog voldoende budget voorradig is.

Stap 2 - Woningoriëntatie

Middels het Hypotheek Analyse Rapport van de Erkend StartersCoach weet je exact hoeveel je verantwoord kunt en wilt lenen. Samen bespreken wij vervolgens jouw persoonlijke woonwensen.

Woning ZoekOpdracht

Allereerst inventariseren wij jouw specifieke woonwensen. Indien je reeds één of meerdere woningen op het oog hebt, zullen wij deze nader voor jou onder de loep houden. Hiertoe brengen wij in een persoonlijk gesprek samen jouw woonwensen in kaart en onderzoeken welk aanbod van woningen daaraan het beste voldoet.

Door onze specialisatie en via onze professionele hulp, komen méér woningen voor een eventuele aankoop voor jou in aanmerking! Maak een afspraak en ervaar dat méér mogelijk is dan je denkt. Wij maken de aankoop van een woning voor een Starter op de woningmarkt in de gemeente  daadwerkelijk waar!

Stap 3 - Woningen bezichtigen

Na de eerste bezichtiging zullen wij de tweede bezichtiging met jou meegaan en jou wijzen op de mogelijke voor- en nadelen van de woning zowel bouwkundig, juridisch als omtrent de omgeving en mogelijke ontwikkelingen in de gemeente  in de toekomst.

Bezichtiging

Tijdens de bezichtiging zijn wij niet alleen jouw gesprekspartner, maar zorgen wij er ook voor dat de onderste steen voor jou boven komt. Bij twijfels vragen wij bestemmingsplannen op, regelen eventuele gewenste en/of benodigde bouwkundige keuringen. Zodra alles bekend is van de woning kunnen de onderhandelingen beginnen en start de feitelijke aankoop.

Wij zijn dé specialisten in begeleiding van het volledige traject van onderhandelen vanaf het openingsbod tot het definieve geaccepteerde bod. Hierdoor kun je de aankoop van jouw droomwoning in de gemeente  eigenlijk niet meer mislopen!

Stap 4 - Onderhandelen

Wij hebben inzicht in de prijs en achtergrond van de woning die je op het oog hebt. Zodat wij jou kunnen garanderen dat de woning ook tegen de laagst mogelijke prijs wordt aangekocht!

Ervaring

Natuurlijk is theoretische kennis alleen niet voldoende. Wij beschikken over jarenlange ervaring als het gaat om onderhandelen in onroerend goed. Wij spreken de taal van de verkopende makelaar en behoeden jou voor de valkuilen tijdens het aankooptraject.

Onze kennis en ervaring komen jou dan goed van pas bij de prijsonderhandelingen. Voor ons is het dagelijks werk en wij zijn specialisten in onderhandelen. Wij onderhandelen zakelijk voor jou zonder emotie, iets wat de aankoopprijs altijd ten goede komt!

Stap 5 - Aankoop

Vroeger was een mondelinge afspraak bindend. Tegenwoordig werkt dat toch net even iets anders. Een handtekening in een koopakte is van groot belang, dit maakt de koop namelijk definitief.

Koopakte van de woning

Vanzelfsprekend wil je begeleid worden door iemand die de koopakte door en door kent en je onder toeziend deskundig oog gerust kunt zijn dat alle gemaakte afspraken juist op papier komen te staan, alvorens je jouw handtekening in de koopakte plaatst. Dit geeft je een zeker en vertrouwd gevoel!

De in de koopakte vastgelegde afspraken gelden tot aan de akte van levering bij de notaris. Vaak zitten tussen het tekenen van de koopakte en de uiteindelijke levering een aantal weken of maanden. Ook gedurende deze periode blijf je met ons contact houden. Voorafgaand aan het bezoek bij de notaris inspecteren wij samen met jou nogmaals de woning en stellen samen vast of alles nog zo is als je destijds bent overeengekomen. Daarvoor heb je ten slotte ook de Erkend StartersCoach voor ingeschakeld.

In het kader van nazorg staan wij ook na de passering van de akte voor jou klaar met raad en daad indien achteraf er toch nog zaken blijken te zijn, welke niet kloppen. Kortom een All Inclusive Aankoopbegeleiding van A tot Z.

Stap 6 - Financiering

De Erkend StartersCoach gaat voor jou op zoek naar de voor jou best passende hypotheek en voor zover mogelijk en wenselijk in combinatie met een Starterslening van de gemeente .

Hypotheek

Enkele belangrijke vragen door jou te beantwoorden zijn:

 • Rentevast termijn - Hoe lang wil je de hypotheekrente vastzetten, of juist niet?
 • Aflossen - Op welke wijze wens je de schuld af te lossen?
 • Betalingsrisico's - Welke betalingsrisico's wens je te verzekeren, of juist niet?
 • Nazorg - Wat zijn jouw wensen betreffende Periodiek Financieel Onderhoud?

De Erkend StartersCoach kan jou herbij helpen door jou op de voor- en nadelen te wijzen bij het beantwoorden van deze vragen. Elke persoonlijke situatie is ten slotte weer anders, de Erkend StartersCoach kan middels kennis en ervaring de hypotheek samenstellen die het beste bij jou past, zowel nu als voor de toekomst!

Stap 7 - Levering

Op deze voor jou belangrijke dag, gaan wij samen naar de aangekochte woning in de gemeente  voor een laatste inspectie. Zodat wij ons ervan kunnen verzekeren dat je de woning geleverd krijgt zoals je die eerder gezien en gekocht hebt.

Notaris

Vervolgens begeleiden wij jou bij de notaris bij het ondertekenen van de leveringsakte en hypotheekakte(n). Waarna jij de sleutels van jouw nieuwe woning in de gemeente  in ontvangst mag nemen en .... je jezelf dan eindelijk eigenaar kan noemen van jouw eerste droomwoning!


De notaris is eigenlijk de laatste schakel in het koopproces. De notaris stelt de aktes op die de overdracht definitief maken zoals de akte van levering en de hypotheekakte. Verder zorgt hij voor de financiële afhandeling. Een notaris kan ook eventueel een samenlevingscontract of een testament voor jou opstellen.

Naast het opstellen van de aktes, zorgt de notaris ervoor dat alle partijen betaald worden. Zoals de vorige huiseigenaar, de overdrachtsbelasting, de adviseur, de notaris zelf en soms de makelaar. Hiervoor ontvang je een zogenaamde afrekennota. Op de afrekennota staat vermeld aan wie je welke bedragen moet betalen. Je betaalt de afrekening met het geld van de hypotheek en/of met het geld dat je zelf inbrengt.

Maak een afspraak voor onze All Inclusive Aankoopbegeleiding