Starterslening.info

De Startershypotheek
voor de aankoop van jouw eerste woning

  • Info
  • Voordelen
  • NHG
  • Starterslening
  • Video's
  • Tips

Startershypotheek

tl_files/blokafbeeldingen/Blok/10096313.jpgWil je als Starter op de woningmarkt jouw eerste woning (Starterswoning) kopen, dan heb je hiervoor veelal een financiering nodig. Als je voor de eerste keer hiervoor een lening afsluit onder de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), noemen we dit een Startershypotheek.

De Startershypotheek is mogelijk voor Starterswoningen tot een maximaal financieringsbedrag van 2021: € 325.000 - (2020: € 310.000).

Zelf jouw maximaal verantwoorde hypotheek berekenen

De voordelen van een Startershypotheek

tl_files/blokafbeeldingen/Blok/6648978.jpg

1. Altijd de laagste hypotheekrente, rentekortingen tot wel 0,6%.
2. Extra bescherming bij gedwongen verkoop van de woning.
3. Mogelijkheid om aanvullend een SVn Starterslening af te sluiten.

Extra voordeel via onze Erkend StartersCoach

Laat je begeleiden bij de aankoop van jouw Starterswoning door onze Erkend StartersCoach en bespaar al snel tot duizenden euro's op de aankoop van jouw eerste woning.

Zelf jouw maximaal verantwoorde hypotheek berekenen

NHG is de basis voor het verkrijgen van een Starterslening

tl_files/blokafbeeldingen/Logo/Instantie/NHG.gifOm voor de Starterslening (aanvullende tweede hypotheek) in aanmerking te komen, moet jouw eerste hypotheek bij een willekeurige geldverstrekker met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) worden afgesloten.

NHG is dé garantie op Startershypotheken voor Starterswoningen tot een maximaal bedrag van 2021: € 325.000 - (2020: € 310.000).

Met NHG leen jij altijd voordelig, verantwoord en veilig.

Starterslening

De Starterslening is speciaal bedoeld voor Starters op de woningmarkt die de financiering voor de aankoop van een Starterswoning niet rond kunnen krijgen.

tl_files/blokafbeeldingen/Blok/1581151.jpgDe Starterslening overbrugt het verschil tussen koopsom van de Starterswoning plus bijkomende kosten en de Startershypotheek die je maximaal kunt krijgen volgens de normen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Een Starterslening financiert dus dat deel van de aankoopkosten van een Starterswoning welke je op basis van jouw inkomen niet kunt lenen.

Naast het voordeel dat je met een Starterslening dus méér kunt lenen, betaal je minimaal de eerste 3 jaar géén rente en géén aflossing over deze lening!

Instructievideo's met handige info en tips over de aankoop van je eerste woning

tl_files/blokafbeeldingen/Blok/Video's.jpgDoor onze video's te bekijken kun je jezelf beter voorbereiden op een eerste Startershypotheek adviesgesprek met onze Erkend StartersCoach. De video's helpen jou daarnaast om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Een goede voorbereiding is ten slotte het halve werk!

Bekijk hier onze handige instructievideo's

Tips over de aankoop van een Starterswoning

Het afsluiten van een Startershypotheek is een van de belangrijkste financiële beslissingen in jouw leven. Het gaat om veel geld en financiële lasten gedurende een lange periode.

tl_files/blokafbeeldingen/Blok/15275095.jpg

Ga niet over één nacht ijs bij de keuze voor een Startershypotheek. Weet welke verplichtingen je aangaat en welke risico’s je loopt, zowel op de korte als lange termijn. Neem de tijd om alles heel goed door te nemen. Als je iets niet begrijpt, vraag het dan na.

Handige hypotheektips