Starterslening.info

All Inclusive Aankoopbegeleiding

Bespaar ook duizenden euro's op de aankoop van jouw eerste woning via onze All Inclusive Aankoopbegeleiding!

Maak een afspraak

Starterslening aanvragen

Met behulp van ons stappenplan begeleiden wij je naar de totale financiering van jouw Starterswoning. Deze financiering bestaat uit een normale eerste hypotheek met NHG bij een geldverstrekker naar keuze en de Starterslening van SVn.

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak voor een oriënterend gesprek met een Erkend StartersCoach, dé specialist voor Starters op de woningmarkt in de gemeente .

Maak een afspraak

Stappenplan

Stap 1 - Start contact

Neem contact met ons op en wij stellen vast of jij in aanmerking komt voor een Starterslening. Wij informeren bij de gemeente of er nog voldoende budget voorradig is. Samen vullen we het formulier VROM Starterslening van de gemeente in.

Stap 2 - Aanvraagformulier Starterslening

Bij een positieve beoordeling door de gemeente ontvang jij van de gemeente het aanvraagformulier Starterslening, checklist en een model werkgeversverklaring.

Samen vullen wij het SVn aanvraagformulier voor de Starterslening in. Vervolgens versturen wij voor jou het aanvraagformulier voorzien van alle gevraagde gegevens en documenten naar SVn.

Stap 3 - Toewijzingsbrief

Bij een positieve beoordeling door de SVn, geeft de SVn een positief advies af bij de gemeente. De gemeente stuurt jou vervolgens een toewijzingsbrief.

In de Toewijzingsbrief is voor jou opgenomen:
  • de hoogte van de te verkrijgen Starterslening;
  • de looptijd van de Starterslening;
  • het rentepercentage van jouw Starterslening;
  • de voorwaarden waaraan jij moet voldoen om de Starterslening uitbetaald te krijgen.

Stap 4 - Hypotheekofferte geldverstrekker

Voor het resterende bedrag (verwervingskosten van de woning - minus bedrag Starterslening - minus inbreng eigen middelen) vragen wij voor jou een Startershypotheek aan bij een geldverstrekker naar keuze. De geldverstrekker brengt een hypotheekofferte uit die voldoet aan de gestelde voorwaarden uit de toewijzingsbrief van de gemeente.

Inzake het dossier SVn:
  • sturen wij een kopie van de ondertekende hypotheekofferte voor jou naar SVn.

Stap 5 - Hypotheekofferte Starterslening SVn

Vervolgens ontvang jij van SVn een hypotheekofferte voor jouw Starterslening. Zodra jij de hypotheekofferte van SVn hebt geaccepteerd en alle benodigde stukken door ons zijn verzameld, versturen wij deze voor jou naar SVn.

Bij de hypotheekofferte van SVn ontvang jij:
  • een toelichting op de Starterslening;
  • de Algemene Bepalingen voor Geldleningen van SVn. Hierin staan de leningsvoorwaarden.

Stap 6 - Notaris

Zodra jij aan alle voorwaarden hebt voldaan ontvang jij van SVn en de geldverstrekker een acceptatiebrief. SVn en de geldverstrekker maken de stukken op en sturen deze vervolgens naar de notaris. Met de notaris maak jij een afspraak voor het passeren van de aktes.

Wij begeleiden jou tijdens het passeren van de aktes bij de notaris, waarbij:
  • het verplicht is gesteld dat beide leningen, Starterslening en 1e hypotheek gelijktijdig moeten passeren.